Hvad er bedst – kviklån eller kassekredit?

Jeg har spekuleret en del over, hvad der egentlig er smartest for mig: Et kviklån når jeg skal bruge penge eller en kassekredit? Jeg har lidt svært ved at gennemskue præcist, hvad forskellen er på de to slags online lån. Mon jeg er så heldig, at I kan opklare det for mig?

Det skal lige siges, at jeg vel nok omkring 3-5 gange om året står i en situation hvor jeg har brug for penge i hånden her og nu, og hvor lønkontoen er lidt tom i det.

Lasse, Greve Strand.

1 Comment

 1. Knud den 09/03/2020 kl. 21:07

  Hej Lasse

  Godt spørgsmål! Lad os kort skitsere forskellene på kviklån og kassekredit her:

  Et kviklån er et lån, du tager på et givet beløb. Lad os sige for eksempel 8.000 kroner. Afhængigt af løbetid skal du så betale X kroner tilbage hver måned, til du har afdraget dit kviklån. Står du så nogle måneder senere og har behov for penge igen, skal du igen ud at søge et nyt kviklån.

  En kassekredit – kaldes også ofte for et kreditlån – er derimod en løbende kredit, du kan trække på. Igen kan vi bruge de 8.000 kroner som eksempel. Du har ansøgt om og fået en kassekredit på 10.000 kroner. Nu skal du så bruge 8.000 kr., og det gør du så. Fra det øjeblik, du hæver penge på din kassekredit, skal du begynde at betale tilbage. Du kan betale så lidt eller meget ind på kassekreditten, du kan og vil hver måned – dog minimum nok til at dække renterne. Det betyder, at du altid har en kredit stående parat til, når du har uforudsete udgifter for eksempel.

  Du skal kun ansøge én gang om en kassekredit, og du kan derefter i teorien beholde den i årevis. Hvis du ikke trækker på den, betaler du heller ikke renter på den!

  En kassekredit er heller ikke underlagt lovkravet om 48 timers nedkølingsperiode, og det betyder, at du – helt bogstaveligt talt – kan have penge på kontoen under 1 timer efter, du har ansøgt.

  Vi håber, det opklarer dit spørgsmål, og her har du links til de forskellige typer af lån, vi taler om her:

  Gode kviklån

  Billig kassekredit

  Trygt.dk teamet

Efterlad en kommentar

Jeg accepterer Privacy Policy