Privatlån og samlelån

Se listen med alle de billige samlelån og privat opdateret: fredag, 12/7

Ikke alle lån i DK vises. Vi får provision for udbetalte lån. Beskrivelser af lån er vores subjektive vurderinger.

Rigtig mange danskere med flere mindre lån betaler alt for meget i rente. Du kan sammenligne det at have lån hos flere forskellige banker med at have forsikringer hos flere forskellige forsikringsselskaber. Ved at samle alle din forsikringer hos ét selskab, opnår du det, der hedder samlerabat eller mængderabat.

Princippet er fuldstændigt det samme, når det kommer til lån. Saml dine kviklån, forbrugslån, billån, boliglån og banklån ét sted og bliv belønnet af den pågældende låneudbyder i form af lavere rente. Ved at få en bedre rente på dit samlelån, vil dit månedlige rådighedsbeløb automatisk blive større. Når dit månedlige rådighedsbeløb bliver større, får du flere penge at gøre godt med, som du eksempelvis kan bruge til at få afviklet din gæld hurtigere.

Styr på gælden med samlelån og privatlån

Udover flere penge mellem hænderne vil mange opleve, at de vil få mere ro i sindet, når de får styr på deres gæld med et samlelån. Har du banklån og øvrige lån som kviklån, minilån, mikrolån, mobillån og forbrugslån hos flere forskellige låneudbydere.

I så fald kan det til sidst blive ganske uoverskueligt og håbløst, hvor og hvor mange penge du har lånt. Ved at samle din gæld ét sted, bliver det igen overskueligt.

Låneeksempel på samlelån

For bedre at kunne give dig en indikation på, hvor meget et samlelån koster, har vi sat et låneeksempel op herunder. Vi tager udgangspunkt i et lånebeløb på 250.000 kr. med 10 års løbetid.

 • Lånebeløb: 250.000 kr.
 • Løbetid: 10 år
 • Månedlig ydelse: 2.792 kr.
 • ÅOP: 6,4%

Samlet tilbagebetalingsbeløb er: 335.099 kr., hvilket svarer til låneomkostninger på samlet set 85.099 kr.

OBS: ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og alle udgifter såsom renter, gebyrer, stiftelsesomkostninger osv. er indeholdt i dette tal.

Budget, rådighedsbeløb og låneberegner

Når du skal en tur på lånemarkedet, er det et must, at du forinden har lagt et budget, så du kender dit rådighedsbeløb. Hvis ikke du kender dit rådighedsbeløb, så har du ingen anelse om, hvor stor et privatlån og samlelån, du kan optage, og dermed hvor meget du kan låne.

Når du har lagt budgettet, og du kender dit rådighedsbeløb, så kan du benytte dig af en såkaldt låneberegner. En låneberegner er et simpelt stykke værkstøj, som er yderst effektiv til at fortælle dig, hvor meget det koster at låne.

Du indtaster blot lånebeløb, renten samt løbetiden på lånet, og så fortæller låneberegneren den månedlige, som du så kan holde op mod dit rådighedsbeløb. Det er ganske enkelt men ganske effektivt, og du kan jo prøve for sjov at se, hvad det koster at låne 1 million.

Økonomisikring

Udover at det er meget nemmere og meget hurtigere at klare sine økonomiske anliggender online, så er der ligeledes en anden klar fordel, som er økonomisikring. Økonomisikring kan tegnes sammen med dit online privatlån og samlelån, og den sikrer dig ganske enkelt, hvis uheldet er ude.

Med uheld menes, at du bliver ramt af sygdom, så du ikke længere kan arbejde, eller du ganske enkelt bliver fyret. Hvem skal så forsørge din familie, for det er jo ikke sikkert, at I kan leve på din partners indkomst og dine dagpenge?

Når sådanne uheld sker, så går økonomisikringen ind og dækker de udgifter, du har på dit lån, altså dine afdrag. En økonomisikring koster cirka 75 kroner pr. 1.000 kr. om måneden. Det vil sige, at det kommer meget an på størrelsen af dine samlelån og privatlån.

Krav til ansøger til privatlån

Uanset hvilket type låne du ønsker at optage, om det er et privatlån eller samlelån, skal du kunne opfylde visse krav. Kravene blandt andet:

 • Minimum 18 år
 • Ingen RKI
 • Dansk bopælsadresse
 • Fast indtægt
 • Du skal have NemID, da pengene overføres til din NemKonto

Som du kan, så er kravene ganske lempelig i forhold til at skulle gå i banken og bede om et banklån. Banken vil se dokumentation for alt, og de vil kræve, at dit rådighedsbeløb er langt højere end, hvad de online låneudbydere kræver. Før finanskrisen var bankerne ikke så strikse, men de tabte mange penge ved ikke at have stillet særlig store krav i tidernes morgen, og dette er konsekvensen.

Gode råd inden du optager privatlån eller samlelån

 • Sørg for at have overblik over din økonomi, så du er sikker på, at du kan betale de månedlige afdrag.
 • Sørg for kun at optage privatlån og samlelån hos sikre låneudbydere. På Trygt.dk finder du kun sikre låneudbydere, som vi kan stå inde for.
 • Saml din gæld og spar mange penge.
 • Læs låneaftalen grundigt igennem, inden du underskriver den.
 • Sørg for at betale dine månedlige afdrag til tiden, så du ikke ender i RKI registret med rykkere og måske inkasso.
 • Få hjælp og rådgivning af professionelle gældsrådgivere, hvis du ender med at miste overblikket.

OBS: Du har 14 dages fortrydelsesret på alle kreditaftaler, du indgår. Dette gælder også, selv om du allerede har fået pengene overført til din konto.

Penge nu og her

Mangler du penge nu og her, så bør du overveje et privatlån. Med et privatlån får du mange penge mellem hænderne i løbet af få minutter, som du kan bruge på lige, hvad du lyster. Vil du bruge pengene på en bil, båd, motorcykel eller ferie, så gør du bare det. Lån penge nu online kender de fleste som hurtige og nemme lån, og det er lige præcis, hvad de er.

Nedenfor går vi lidt mere i dybden med de populære privatlån, som efterhånden er blevet nogle af danskernes foretrukne lån. Du kan sidestille privatlån med kviklån, forbrugslån eller hurtig lån, som rigtig mange danskere optager på nettet hver eneste dag.

Uden sikkerhed

Udover at selve låneprocessen kun tager få minutter, så er den anden helt klare fordel, at du kan få et privatlån uden sikkerhed. Lån uden sikkerhed betyder kort og godt, at du ikke skal kautionere for lånet med din bolig eller bil eller andet aktiv, for du skal slet ikke kautionere!

Går du i banken for at optage et banklån, vil de have sikkerhed i det ene og det andet, men det slipper for, når du optager privatlån online. Privatlån uden sikkerhed gør, at alle kan låne penge, også de som ikke ejer noget af værdi.