Lige nu får 99,1% af alle ansøgere JA til et lån ✓

Låneberegner - Beregn renter og månedlig ydelse

Ved hjælp af vores enkle låneberegner kan du nemt og hurtigt få svar på, hvor meget du kan låne, og hvad det koster at låne. Låneberegneren giver dig på få sekunder et overblik over den månedlige ydelse, samt hvad de samlede renteudgifter i lånets løbetid ligger på.

Hvad koster det at låne?

Når du bevæger dig ud på lånemarkedet, vil et af de første spørgsmål, du kommer til at stille dig selv, være, hvad koster det at låne? Når du skal beregne dit lån, vil du opleve, at der er flere faktorer, der påvirker prisen/ydelsen på lånet.

Beløb
Rente i %
Løbetid i måneder

Månedlig betaling
I alt betaling i løbetiden
Renter i alt
Kredit med Trygt Bank

Afhængigt af hvilken type lån, du er på udkig efter, vil de 3 væsentligste faktorer være rente (ÅOP), løbetid og udbetaling. Du kan eventuelt prøve at eksperimentere med låneberegneren, og se hvor stor en forskel det gør, at du ændrer renten bare et procentpoint op eller ned, eller ændrer løbetiden bare nogle få måneder.

Hvor meget kan jeg låne?

Det andet spørgsmål, som du helt sikkert også vil stille, er, hvor meget kan jeg mon låne? Låneberegneren kan hjælpe dig et stykke hen ad vejen med at besvare det spørgsmål, men her bliver du dog nødt til at lave lidt arbejde selv.

Én ting er at kende den månedlige ydelse, en anden ting er at kende dit månedlige rådighedsbeløb. Først når du kender dit månedlige rådighedsbeløb, vil du kunne få svar på, hvor meget du kan låne, og hvad det for eksempel koster at låne en million kroner. Hvordan regner du dit månedlige rådighedsbeløb ud; ja, det gør du ved at lægge et budget.

Du trækker simpelthen alle dine faste udgifter fra dine indtægter, og den sum penge, der er tilbage, er dit rådighedsbeløb. OBS: Rådighedsbeløbet skal også bruges til variable udgifter som tøj, mad, gaver osv., så sørg for at der er rigeligt med luft i budgettet.

Nedenfor ser vi nærmere på 3 typer lån, hvor det vil være meget fordelagtigt for dig at benytte en låneberegner.

Låneberegner forbrugslån

Online forbrugslån er super populære, og hver dag optager vi danskere for millioner af kroner af denne type lån. Der er ikke noget ondt at sige om online lån, men som alle andre lån er det bare vigtigt at kigge sig for.

Heldigvis for os forbrugere er der meget stor konkurrence på markedet for online lån, hvilket betyder, at lånene er blevet meget billige. Dog er der altid låneudbydere, der er billigere end andre, og dem vil du kunne finde ved hjælp af vores låneberegner. Alternativt kan du springe til forsiden af Trygt.dk, hvor vi allerede har listet de billigste udbydere af hurtig lån online.

Låneberegner bil og bolig

Du kan sagtens bruge vores låneberegner til at beregne den månedlige ydelse på et billån eller et boliglån. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er muligt at indtaste en eventuel udbetaling, så indtast i stedet lånebeløbet fratrukket udbetalingen.

OBS: Vidste du godt, at du kan få billån uden udbetaling? Santander tilbyder lige nu alle nye bilejere et billån, som er 100% finansieret, og hvor du altså ikke selv skal have en krone op ad lommen, klik her.

Beregning af lån

Til slut vil vi blot sige, at vi håber, at vores låneberegner har gjort dig klogere på, hvilket lån du skal vælge. Uden dette simple stykke værktøj ville beregning af lån være en tidskrævende proces, så gør dig selv en tjeneste og brug den hver gang, du skal ud på lånemarkedet.