De billigste kviklån i oversigt

Kviklån gratis og rentefrit i 30 dage

Kviklån ( SMS lån ) er super populære, og især de gratis og rentefrie lån er voldsomt populære. Faktisk er kviklån så populære, at hver fjerde dansker har taget et, og det er der flere forskellige årsager til. Her ser du et låneeksempel:

Ved et samlet kreditbeløb på 30.000 kr. over 4 år: Mdl. ydelse på 983 kr., variabel debitorrente 19,95%, ÅOP 27,19%, er de samlede kreditomkostninger 17.184 kr., og den samlede tilbagebetaling 47.184 kr. Etableringsomkostninger for lånet på 8%, min. 800 kr., samt månedligt kontogebyr på 25 kr. er medtaget i alle beregninger. Beregningerne er forudsat betaling via betalingsservice.

I guiden herunder går vi i dybden med quick lån, og hvorfor de er så populære. Overvejer du at tage et kviklån, så har vi samlet markedets bedste og billigste, hvor du får svar inden for få minutter. HUSK: det er gratis at ansøge, og du må gerne ansøge hos flere kviklånsudbydere på én gang. Listen er opdateret torsdag, 23. marts 2017

ansøgninger om lån i dag

har fået JA til et lån i dag!

I har de bedste kviklån

★★★★★
5 5 1
Det er altid via trygt.dk jeg finde de bedste kviklån, når jeg mangler penge sidst på måneden. Det virker bare. TAK!

God oversigt og nemt at låne

★★★★★
5 5 1
Hvad kan jeg sige andet end at I gør det nemt og finde et godt kviklån. Thumbs up til jer!

Kviklån gratis og rentefrit

Én af de helt åbenlyse grunde til kviklånenes popularitet er, at du som ny kunde kan få kviklån første lån gratis og rentefrit. Det vil med andre ord sige, at du kan låne penge gratis og rentefrit i 30 dage. Og med gratis og rentefrit menes helt bogstaveligt, at du ikke kommer til at betale renter eller gebyrer overhovedet. Du låner eksempelvis 4.000 kr. i 30 dage og betaler blot 4.000 kr. tilbage – så enkelt og gratis er det!

Kviklånsfirmaerne lader altså alle nye kunder låne penge gratis og rentefrit, så de kan opleve, hvor nemt, bekvemt og hurtigt det er at optage et såkaldt hurtig lån. Har du tidligere taget et kviklån hos én af ovenstående lånefirmaer, kan du naturligvis vælge én af de andre gratis kviklånsudbydere.

Jamen, der er jo ikke noget, der er gratis, jo det er gratis kviklån faktisk, og det er der en god grund til! Der er ingen tvivl om, at den heftige konkurrence på lånemarkedet, er en væsentlig årsag til, at mange kviklånsudbydere vælger at lade førstegangskunder låne penge gratis og rentefrit. Der bliver kæmpet hårdt om de online bankkunder, og gratis lån er noget, kunderne kan bruge!

Der er gratis kviklån til stort set alle, der ikke har lånt gratis og rentefrit hos online banken før. Yderligere krav for at kunne låne penge gratis er de samme lempelige krav, som vi kender dem fra hurtig lån. Stort set alle, der kan opfylde nedenstående 4 krav, kan få gratis kviklån:

 • Fra du er fyldt 18 år, kan du allerede ansøge til gratis kviklånet
 • Står du ikke registreret i RKI, kan du quick låne penge gratis
 • Er du dansk statsborger med dansk bopæl kan du låne rentefrit
 • Har du fast indtægt kan du låne penge gratis og rentefrit

OBS: Dagpenge eller kontanthjælp gælder ikke som fast indtægt, og du vil i så fald ikke kunne komme i betragtning til et gratis lån.

Kviklån i en fart - nemt og billigt

Billigste kviklån

Leder du efter det billigste kviklån, så er det blot at kigge i listen ovenover. Det bliver vel aldrig billigere end gratis, men det gælder dog kun nye kunder. Har du været kunde hos samtlige af de gratis udbydere af kviklån, og ønsker du nu at finde det billigste kviklån, så skal du kigge på ÅOP.

Fakta: Der bliver årligt taget 160.000 kviklån i Danmark med et samlet udlånsbeløb på cirka 500.000.000 kr.

ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og tallet viser de samlede kreditomkostninger, som du skal lægge oven i lånet. Ved at benytte dig af ÅOP kan du nemt sammenligne og finde det billigste kviklån. Se hvor nemt det er at sammenligne med låneeksemplet nedenfor.

Kviklån er hurtige

Quick lån er klart den hurtigste måde at låne penge på i dag. Flertallet af vores låneselskaber giver dig svar straks, nogle få skal bruge op til 1 time på at kreditvurdere og give dig svar. Hos alle vores långivere udfylder du ansøgningen online, og det er ganske nemt.

Når lånefirmaet har sendt et lånetilbud på et kviklån til dig via din e-mail, skal du tjekke, at alt er som ønsket, før du underskriver låneaftalen og godkender dit kviklån. Du kan underskrive elektronisk med NemID. Når du har sendt kontrakten retur, er pengene på din konto inde for 1-2 hverdage.

Kviklån 5.000 kr.

Kviklån 5.000 kr. i 30 dage er et meget normalt lånebeløb, som de mange tager. Men hvad koster det at kviklåne 5.000 kr. i 30 dage, det ser vi nærmere på herunder:

Kviklån: 5.000 kr.

Løbetid: 30 dage

Debitorrente: 575,45%

ÅOP: 730,15

Kreditomkostninger: 950 kr.

Alle omkostninger som stiftelsesprovision, renter og gebyrer, beløber sig altså til 950 kr., så det samlede tilbagebetalingsbeløb bliver 5.950 kr. efter 30 dage.

Låneeksemplet viser ganske præcist det billigste kviklån på markedet lige pt. Og du skal derudover have in mente, at det jo er et kviklån uden sikkerhed. Kviklån uden sikkerhed betyder kort og godt, at du ikke skal stille nogen form for sikkerhed for de lånte penge. Kviklånsudbyderen tager dermed en stor risiko, da han ikke har pant eller sikkerhed for sit udlån.

Hvad er kviklån?

Mange stiller sig måske spørgsmålet; Hvad er kviklån? Kviklån er en betegnelse for et mindre lån på op til cirka 10.000 kr., som typisk har en løbetid på 15-45 dage. Låneprocessen er utrolig hurtig og enkel og består blot af en formular, som udfyldes online. Efter du har udfyldt formularen, får du svar inden for få minutter eller endda få sekunder.

En anden vigtig detalje, som kendetegner kviklån, er, at låneansøgeren slipper for en omfattende kreditvurdering, som de fleste kender fra den fysiske bankverden.

Øvrige kendte typer af lån, som vi bedst kan sammenligne kviklån med, ser du herunder:

 • Forbrugslån minder meget om kviklån. Forskellen mellem forbrugslån og kviklån er lånebeløbets størrelse samt løbetiden. Med et forbrugslån kan du låne helt op til 400.000 kr. og afdrage beløbet henover flere år.
 • SMS lån kaldes også for minilån, mobillån, lynlån eller mikrolån. Ja, i dag er der faktisk ingen forskel på disse typer lån og kviklån, og derfor har lånene fået fællesbetegnelsen SMS kviklån. Før i tiden, hvor det mobile bredbånd ikke var eksisterende, var SMS lån meget populære.

Kviklån på få minutter

Låneprocessen er yderst simpel, og den tager kun 2 minutter. Her er låneprocessen trin for trin:

 1. Vælg lånebeløb
 2. Udfyld låneansøgning
 3. Pengene er på vej til din NemKonto

Du slutter af med at underskrive med dit NemID, hvorefter pengene bliver udbetalt til din NemKonto inden for 45 minutter på hverdage mellem kl. 8.00 og 19.00. Uden for dette tidsrum vil pengene stå på din konto hverdagen efter.

Og hvad kan du så bruge pengene til? Ja, det bestemmer du naturligvis helt selv! Det er sådan med kviklån, i modsætning til eksempelvis banklån, at der er ingen, som spørger ind til formålet med lånet. Vil du bruge pengene til en lille eksotisk ferie, en ny vaskemaskine, en ny fladskærm, en ny sofa, en ny cykel, en tatovering eller blot betale uforudsete udgifter, så gør du bare det – det er helt op til dig.

Kviklån 18 år

Normalt er det sådan, at jo yngre du er, jo sværere er det for dig at låne penge. Går du f.eks. i banken for at optage et banklån, så vil din alder helt sikkert være en faktor, som taler for, at du får afslag eller ikke kan låne så mange penge, som du måske håber på.

Omvendt ser det ud, hvis du vil låne penge online. Rigtig mange unge mennesker får lov til at tage et såkaldt kviklån 18 år, som er det yngste, man skal være for at tage et kviklån. Som 18 årig bliver man betragtet som voksen og myndig, og du kan derfor selv træffe egne beslutninger.

Er du i tvivl, så kan det dog anbefales, at du spørger en ældre person til råds. Du skulle nødig ende med at tage et kviklån, som du får svært ved at afdrage til tiden. Som med alle andre typer lån, så skal du tænke dig godt om og kun låne, hvis det er strengt nødvendigt.

Overvej dette inden du optager et kviklån:

Inden du optager kviklånet, bør du altid overveje alternative muligheder. Alternativer muligheder være sig:

 • Et bevilget overtræk
 • En kassekredit
 • Et forbrugslån via banken

Det kan tage noget længere tid at blive godkendt til at låne penge i banken, men det kan være et billigere alternativ, som du bør have in mente.

Hvilke oplysninger har du krav på?

Du har krav på en række oplysninger fra låneudbyderen, inden du optager kviklånet. Oplysningerne skal give dig mulighed for at sammenligne lånet med konkurrerende låneudbydere, så du får det billigste kviklån.

Oplysninger inden du tager kviklånet:

 • Det samlede kreditbeløb
 • Debitorrenten
 • Lånets løbetid
 • De årlige omkostninger i procent (ÅOP)
 • Det samlede beløb du skal betale tilbage
 • Lånetypen
 • Betingelser for at tilbagebetale lånet
 • Om der er fortrydelsesret
 • Konsekvenser hvis du ikke kan tilbagebetale lånet

Kviklånsudbydere som markedsfører sig i reklamer skal give følgende standardoplysninger:

Oplysninger i markedsføringen

 • Debitorrenten – og om den er fast eller variabel
 • Låneaftalens løbetid
 • De årlige omkostninger i procent (ÅOP)
 • Det samlede beløb, du skal betale tilbage, samt størrelsen på afdragene
 • De samlede kreditomkostninger
 • Det samlede lånebeløb

Inden du tager kviklånet

Det er altid en rigtig god ide at stille sig selv nogle kritiske spørgsmål, inden du låner penge. Stil dig selv følgende spørgsmål:

 • Kan min økonomi bære et kviklån? Afdrager du ikke til tiden, kan det blive dyrt i form af strafrenter og gebyrer.
 • Hvad koster kviklånet? Hav styr på de månedlige afdrag og vær sikker på, at dit rådighedsbeløb kan klare det. Kender du ikke dit rådighedsbeløb, så læg et budget og se hvor mange penge du har til rådighed efter de faste udgifter.
 • Er det billigere at spørge i banken? Kunne en kassekredit eller et bevilget overtræk være en mulighed?
 • Låner du blot fordi, at det er nemt og sjovt? Har du virkelig brug for pengene nu og her, eller burde du måske spare op til det, som du ønsker dig?

Fortrydelsesret

Du har 14 dages fortrydelsesret, når du tager et kviklån. De 14 dage starter fra den dag, hvor låneaftalen er indgået. Hvis du vælger at fortryde, skal du kontakte låneudbyderen, inden fristens udløb. Det er altid en god ide at fortryde skriftligt, så du kan bevise det.

Efter du har fortrudt, har du 30 dage til at tilbagebetale lånebeløbet inklusiv eventuelle renter. OBS: Der kan være gebyrer forbundet med, at du fortryder visse gratis lån. Disse gebyrer skal dog være skrevet ind i låneaftalen, så du kender dem på forhånd.

Hvis ikke du kan tilbagebetale kviklånet

Inden du tager kviklånet, vil det fremgå, hvor lang løbetiden på lånet er, og når du kender dit rådighedsbeløb, så ved du også, om din økonomi kan klare det. Sker der noget uforudset, så du ikke kan tilbagebetale kviklånet, så kan låneudbyderen gøre følgende:

 • Forlænge dit lån mod et gebyr
 • Lave en afdragsordning mod ekstra renteomkostninger

Misligholder du fortsat din aftale, vil der blive sendt rykkere og i sidste ende, kan du risikere, at låneudbyderen sender dit lån til inkasso.

Klage over låneudbyder

Føler du dig uretfærdig behandlet i form af, at låneudbyderen opkræver for høje gebyrer eller ulovlige tillægsrenter. Eller mener du, at låneudbyderen bryder loven ved at ikke give en række lovpligtige oplysninger i sine reklamer, så har du mulighed for at klage til Ankenævnet, her.

Kviklån trods RKI

Kommer du forbi sider, som skriver, kviklån RKI ingen hindring, så skynd dig væk! Der findes flere lånefirmaer, som vil låne dig penge, til trods for at du er registreret i RKI. Det, du dog skal have in mente, er, at de bestemt ikke gør det for din skyld…

Du kommer til at betale rigtig høje renter og gebyrer, og skulle uheldet være ude, og du misser et afdrag eller to, så bliver det om muligt endnu dyrere… Er du af den ene eller anden årsag havnet i RKI, så lad være med at grave din grav dybere. Få kæmpet dig ud af Ribers registeret, som i dag hedder RKI Experian, og kom på rette køl igen. Hold dig langt væk fra kviklån trods RKI, det bliver din situation absolut kun værre af!

48 timers tænkepause på kviklån

Et flertal i Folketinget har vedtaget en 48 timers obligatorisk tænkepause på kviklån for at få folk til at tænke sig om en ekstra gang. Folketinget tvinger dermed folk til at sove på beslutningen i 2 nætter, før de endeligt siger ja til lånet. Lovforslaget træder i kraft 1. januar 2017

Konkurrencestyrelse om kviklån

Kviklånsmarkedet er et marked i vækst, men den statistiske dækning af markedet er begrænset. Det medfører, at debatten ofte baseres på holdninger og enkeltstående beretninger fra virksomheder, gældsrådgivere, interesseorganisationer eller fra forbrugerne selv. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har som sekretariat for Konkurrencerådet udarbejdet denne analy se. Analysens konklusioner og anbefalinger er Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens – som sekretariat for Konkurrencerådet. Analysen er gennemført som en sektorundersøgelse under konkurrenceloven, jf. konkurrencelovens § 15 d.

Analysen viser blandt andet, at markedet for kviklån er koncentreret på få udbydere. Langt størstedelen af mindre forbrugslån anvendes til almindeligt forbrug såsom elektronik, tøj, møbler eller fornøjelser. Over halvdelen af de forbrugere, som har prøvet at optage mindre forbrugslån, overvejede ikke andre alternativer, og mere end 40 pct. har efterfølgende fortrudt, at de optog lånet.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vurderer, at forbrugerne i 2014 samlet set betalte omtrent 140 mio. kr. for at låne i alt ca. 430 mio. kr. som kviklån i gennemsnitligt 30 dage.

Dette nye marked for forbrugslån i form af kviklån opstod i takt med udbredelsen af det mobile netværk efter årtusindeskiftet. Der dukkede udbydere op, der tilbød mindre lån med forholdsvis kort løbetid, men den store nyskabelse har været forbrugernes mulighed for at optage disse lån ved at udfylde en simpel formular på internettet eller på mobiltelefonen. Nu er lånte penge ikke længere væk end ’et klik på mobilen’.

I rapporten anvendes betegnelsen kviklånsmarkedet om dette delmarked for forbrugslån. Rapportens formelle definition på et kviklån er et forbrugslån uden sikkerhed og uden betingelse om køb af en vare, hvor løbetiden maksimalt er tre måneder.

Til brug for analysen har styrelsen gennemført en større dataindsamling blandt virksomhederne, samt en omfattende spørgeundersøgelse blandt forbrugerne. Disse data ligger til grund for denne første kortlægning af kviklånsmarkedet i Danmark.

Et marked i vækst

Primo 2015 er der seks udbydere på markedet, og disse sælger udelukkende kviklån. Efterspørgslen efter kviklån er steget markant. I 2010 oprettede 7.420 forbrugere 20.384 kviklån, og det samlede udlånsbeløb var på 37 mio. kr. I 2013 oprettede 53.741 forbrugere 118.469 kviklån, og det samlede udlånsbeløb var på 302 mio. kr. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vurderer, at der i 2014 samlet set vil have været omtrent 75.000 forbrugere, der oprettede omtrent 160.000 kviklån, og at det samlede udlån vil udgøre omtrent 430 mio. kr.

Langt størstedelen af kviklånene har en løbetid på en måned, og ingen kviklån på dagens marked har en løbetid på over 45 dage. I 2010 var de samlede kreditomkostninger, dvs. renter og gebyrer, på 9 mio. kr. I 2013 var de godt 90 mio. kr. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vurderer, at de samlede kreditomkostninger i 2014 vil udgøre omtrent 140 mio. kr. Det er den pris, forbrugerne samlet set kommer til at betale for at bruge ca. 430 mio. kr. i gennemsnit 30 dage, før pengene blev tjent.

Vil du læse resten af undersøgelsen, kan den hentes som PDF her.